Espectacle d’animació Infantil, amb música animada i alegra de diferents estils musicals, cançons per cantar i gesticular a distancia, i també farem la representació del CONTE de MARIA la CASTANYERA, amb la participació del públic asistent.                                          TOTS ASEGUTS amb RESPONSABILITAT per els mes menuts i tota LA FAMILIA i sempre amb la distancia de seguretat  concretada per les autoritats competents.

La Castanyada és una festa popular dels Països Catalans, celebrada especialment a Catalunya. Se celebrava el dia de Tots Sants, tot i que darrerament se n’ha desplaçat la celebració a la vigília d’aquesta diada (entre el 31 d’octubre i l’1 de novembre). Com el halloween dels països anglesexons i de les terres asturianeslleoneses o gallegues, o també el Samhain (cap d’any celta), la castanyada catalana prové d’una antiga festa ritual funerària. Consisteix en un àpat en què es mengen castanyespanelletsmoniatos i fruita confitada. La beguda típica de la ‘castanyada’ és el moscatell. Pels volts d’aquesta celebració, les castanyeres venen al carrer castanyes torrades i calentes, i generalment embolicades en paperines de paper de diari o mesures. A Occitània també se celebra la castanyada (castanhada), però no pas associada al dia de Tots Sants, sinó com una celebració o festa de tardor.

Se sol representar amb la figura d’una castanyera: una dona vella, vestida amb roba pobra d’abrigar i un mocador al cap, davant d’un torrador de castanyes, que ven al carrer. Abans duien faldilles de sargil molt amples i folrades, amb davantal de cànem i llana. Al cap també podien dur una caputxa blanca de llana, molt llarga, que els arribava fins més avall de mitja faldilla, lligada al coll i a la cintura. El bagatge de les castanyeres era també ben diferent del d’ara. Empraven fogons de terrissa semblants a una copa, i així eren anomenats. Encara avui a Girona s’anomena La Copa l’espai que ocupen les castanyeres a la Fira de Sant Narcís. Donaven vuit castanyes per un “quarto”, equivalent a tres cèntims de la nostra moneda. Les castanyeres anunciaven llur indústria amb un crit especial que deia: Calentes i grosses  qui en vol, ara que fumen?? i la mainada responia per fer enfadar a la Castanyera: Petites i dolentes, de les vuit, set de pudentes.

La COMPANYIA d’ ESPECTACLES ROVELL D’OU us podem organitzar les vostres FESTES amb els NOSTRES ESPECTACLES especials per  la NOVA NORMALITAT , RESPONSABILITAT i totes les mesures SANITAT establertes , us pesem un tastet del espectacle per públic familiar i per els nens,FEM PRESSUPOSTOS a MIDA !!!! TRUCA’NS sense cap compromís 603744184 / 625487058 ó contacte amb nosaltres rovelldou@rovelldou.es / www.espectaclesinfantils.es