Contes  i Rondalles Tradicionals

Amb Fi de Festa

Viatjarem a traves del temps per descobrir els contes i rondalles tradicionals un mon de fantasia ple de personatges màgics i aventures enrevessades on els personatges  aniran  compartits  amb  gent  del  públic  i  de  la  companyia,  creant  un espectacle  interactiu  i  participatiu.

Al començar i al acabar, festa i gatzara amb mica de danses i cançons de tot tipus.

“Hi ha històries grans, importants, empresonades en feixucs volums saberuts plens de grans paraules, històries de mai acabar, històries amb dret d’autor. I grans històries.

També hi ha històries petites, humils; històries que no pertanyen a ningú perquè són de tots nosaltres.

Històries que vénen de lluny i històries casolanes.

Històries que parlen una altra llengua; històries fetes de la nostra parla, paraules teixides a punt de mitja pels nostres avis, els nostres poetes, els nostres rondallaires.

Històries que els agrada ser contades a cau d’orella, viatjar de cor en cor; vestides de poesia, de conte…”

La Sargantana Contacontes és una fada romancera que, com totes les de la seva classe, viatja arreu del món tot recollint rondalles, històries, llegendes… i, després, les va repartint entre la gent: les xiuxiueja a cau d’orella dels pares i mares que expliquen contes als seus fills, les deixa caure com pluja fresca sobre els somnis de petits i grans, en deixa un bon feix al calaix dels creadors de llibres per a nens ( i no tan nens)… I, en dies molt especials, si se li demana bé, les conta personalment a qui les vulgui escoltar.