En aquest dia tan assenyalat de cada any, el grup Rovell d’Ou va participar a la Marató de Tv3 amb la seva activitat lúdica i festiva dels jocs tradicionals grans, el 4 en ratlla, el dominó gran, els escacs gegants, el jenga i el joc del memory gran, fent que tots els nens i nenes i públic familiar participessin activament dels circuits de jocs tradicionals grans, fent un espectacle infantil, jovenil i per tots els públics, jugant sense parar junts, per parelles o en grups, tot per col.laborar amb la Marató de Tv3. Molt solidaris els habitats d’Alforja sobretot els nens, nenes, joves i adults i també el grup Rovell d’Ou fent passar una bona estona a tothom, una gran animació infantil, i es que amb el Rovell d’Ou no n’hi ha mai prou !!!

 

Orígen de la Marató

La Marató de Tv3, és una gala solidària o telemarató realitzada anualment oer Tv3 el diumenge abans de Nadal i impulsada per Televisió de Catalunya i la “Fundació La Marató de Tv3”. La primera edició es va fer el 1992 i cada any es recapten fons per a la recerca sobre un tipus de malaltia; cada any una malaltia diferent, i es recapta una mitjana de set milions d’euros.

El seu objectiu principal és recaptar fons per dedicar-los a la recerca i divulgació d’una malaltia o grup de malalties, Amb els anys ha anat augmentant en prestigi i donatius fins al punt de crear el 1996 la “Fundació La Marató de Tv3”, que s’encarrega de la gestió dels fons, la tria dels millors projectes científics per al seu finançament i les campanyes de sensibilització pertinents. Per aconseguir diners pel fons de la Marató s’organitzen un miler d’actes arreu dels Països Catalans. Des del 2005 compta amb “El disc de la Marató” que es ven amb els principals diaris de Catalunya. Abans de començar l’edició de 2013, la Marató ha destinat en 21 anys d’història més de 119 milions d’euros a 607 projectes de recerca biomèdica.

La 28a edició de La Marató ha estat la més viatgera de la història. Quim Masferrer ha fet 500 quilòmetres en autocar per visitar les quatre seus d’aquest any: Olot, Tàrrega, Reus i el Poblenou de Barcelona. Pel camó ha fet molts amics i ha viscut grans moments, Alforja, Vilafranca del Penedès, El Bruc, Bescanó…